Upał, prawdziwe lato i maliny :) Tak szczerze, to wolę 100 razy bardziej maliny od truskawek, tylko muszą być słodkie od słońca. A ponieważ jest gorąco i nie chce mi się gotować, ani jeść nic ciepłego, to dziś obiad na zimno... oczywiście z malinami.
Składniki na 3-4 porcje:
- ok. 250 - 300 g makaronu orzo
- 200 g białego półtłustego sera
- 200 ml śmietany 30%
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżki płatków migdałowych (mogą być uprażone na patelni
- opakowanie malin (oczywiście krajowych)
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ugotowany, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia.
Ser biały mieszamy ze śmietaną i cukrem trzcinowym. Następnie nakładamy porcję sera na makaron. Dodajemy umyte maliny i całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz