niedziela, 6 lipca 2014

Makaron orzo z białym serem i malinami

  Upał, prawdziwe lato i maliny :) Tak szczerze, to  wolę 100 razy bardziej maliny od truskawek, tylko muszą być słodkie od słońca. A ponieważ jest gorąco i nie chce mi się gotować, ani jeść nic ciepłego, to dziś obiad na zimno... oczywiście z malinami.


Składniki na 3-4 porcje:
  • ok. 250 - 300 g makaronu orzo
  • 200 g białego półtłustego sera
  • 200 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych (mogą być uprażone na patelni
  • opakowanie malin (oczywiście krajowych)
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ugotowany, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia.
Ser biały mieszamy ze śmietaną i cukrem trzcinowym. Następnie nakładamy porcję sera na makaron. Dodajemy umyte maliny i całość posypujemy płatkami migdałowymi.



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz